Пројекат Образовање за права детета

Штампа

ПРОЈЕКАТ ОБРАЗОВАЊЕ ЗА ПРАВА ДЕТЕТА – ПОСЕТА ПРЕДСТАВНИКА ПАРТНЕРСКИХ ШКОЛА И ОРГАНИЗАЦИЈА

У петак, 2. октобра 2015. године, нашу школу су посетили представници 8 основних   школа и 5 организација цивилног друштва из Краљева, Књажевца, Соко Бање, Београда, Ниша и Врања које су укључене у пројекат Образовање за права детета.

Наши гости су имали прилику да виде део активности које реализујемо на овом пројекту, али и да сами учествују у њима – присуствовали су вршњачкој едукацији – радионици на тему права детета коју су водили ученици седмог разреда у одељењу 5-5, као и представљању рада Ученичког парламента наше школе.  Била је ово лепа прилика да се сретнемо и разменимо своја искуства. Захваљујемо се на посети и радујемо се новом дружењу!

                                                                                                                     Eмина Јеремић Мићовић

Штампа

Tрећи дан обуке ученика у оквиру пројекта Образовање за права детета

А, САДА – АКЦИЈААА!

У недељу, 5. априла 2015. године, 25 ученика шестог и седмог разреда је прошло трећи тренинг дан у оквиру пројекта Образовање за права детета који се реализује у нашој школи.

Још једном смо се кратко осврнули на Индекс остварености права детета у образовању, област партиципација, што нам је била и полазна основа код планирања акција које ћемо спровести до краја ове календарске године.  

Највише се радујемо прилици да се опробамо као вршњачки едукатори – да својим вршњацима и млађим ученицима пренесемо знање које смо стекли на овој обуци, чиме ћемо побољшати информисаност ученика о животу и раду школе. Посебно смо узбуђени због планираног одласка у наша издвојена одељења – села Качер и Стапаре, где ћемо се дружити са вршњацима и информисати их о активностима у вези са овим пројектом. 

Такође, планирамо да урадимо едукативну представу на тему одбацивања, да се укључимо у избор секција које ће бити организоване у наредној школској години, оформимо читалачки клуб у школи, приредимо фестивал на коме бисмо сакупили новац да уредимо школски простор, организујемо Дан дружења са наставницима и родитељима....

На састанку Ученичког парламента смо изнели своје идеје које су наишле на подршку и одобравање осталих чланова. 

Захваљујемо се нашим водитељима обуке – Весни Ешпек Дебељевић и Оливеру Човићу, као и Ужичком центру за права детета који нам је пружио прилику да учествујемо у овако савршеном пројекту

Још чланака...