ACES

Штампа

ACES dance

У оквиру ACES пројекта "Step by step to a better world" који реализујемо ове године, група наших ученица је увежбала кореографију плеса ACES DANCE који се игра у свим школама у Европи које су учесници овогодишњег пројекта. Ученице 8-3, Сара Дамљановић, Кристина Жилић и Ања Цупарић су уложиле пуно времена, труда и енергије радећи са плесном групом наше школе, на чему им се посебно захваљујемо. Хвала свима који су допринели још једном лепом представљању наше школе. Погледајте видео:
 
Штампа

Амбасадор у нашој школи

 16.10.2012.  

Данас је нашу школу посетила висока делегација представника Европске Уније. Угостили смо Његову Екселенцију, Амбасадора Републике Словачке у Београду, господина Јана Варшу и господина Петера Корбела, првог секретара Амбасаде Републике Чешке.

Они су обишли школу и разговарали са ученицима и запосленима о реализацији досадашњих пројеката којима су ове амбасаде донирале школу новим намештајем и савременим училима, као и плановима везаним за будућу сарадњу.

Наиме, Словачка амбасада је, током прошле школске године, у оквиру програма Slovak Aid, финансијски подржала пројекат опремања учионица и набавку следеће опреме: 3 пројектора, 3 рачунара, 6 белих магнетних табли, 1 лаптоп рачунар и 1 преносни мимио уређај – интерактивну таблу. Захваљујући овој донацији, наставни процес у нашој школи добио је нову димензију.

У име свих ученика и наставника Школе, најсрдачније се захваљујемо нашим драгим пријатељима на овом великодушном гесту.

 

 

  

Штампа

Били смо у Словачкој

Група од 13 ученика седмог и осмог разреда и 3 наставнице наше школе, заједно са 13 ученика и 2 наставника из основне школе Шумег из Мађарске, боравила је у месту Марцелова у Словачкој у периоду од 8. до 12. октобра. Тамо смо реализовали активности везане за наш заједнички ACES пројекат Step by Step to a Better World. Обележили смо Дан старијих особа кроз спортске активности, учествовали у радионицама на тему медија и њиховог утицаја на младе, али и обишли бројне знаменитости у Марцеловој и околини. Били смо у Братислави, главном граду Словачке, где смо посетили једну телевизијску кућу, забавни Музеј науке и Братиславски дворац из 15. века. Видели смо и Замак Црвени камен у истоименом месту, као и пећину Дрини. У граду Комарно, који је својевремено био центар Аустроугарске царевине, имали смо прилику да обиђемо најстарију и највећу тврђаву тог времена, једину коју Турци никада нису успели да освоје, као и Europe place – комплекс зграда које представљају Европу у малом. Било је времена и за забаву – једно вече смо провели у познатом велнес центру Патинце, а имали смо и свечану вечеру и дружење на коме смо научили основне кораке словачког националног плеса.

Што је најважније, стекли смо много нових пријатеља и уживали у сваком тренутку проведеном са њима. Пуни смо утисака, носимо најлепше успомене са овог путовања и искрено се надамо да ово није био наш једини сусрет. Погледајте више фотографија у Галерији.

Штампа

Видео записи

 
 
НТЦ квиз на РТС 1
 

 

Прослава !90 година постојања Прве основне

 

Припреме за пут у Шангај

Емисија " Разгледница"  у  нашој школи

" Чему служи срце" наша химна

,Време је иза нас", презентација настала 2004. године, поводом Дана школе, а у част великог добротвора Илије Наранџића и свих који су оставили траг,... 

 

Одељење IV4 

 

KREF2019 Играни филм Васпитни изазов "Флаша"

Aqva Viva "Покренимо нашу децу"

Aqva Viva aerobik

Музички изазов " Не прљај немаш изговор" 2019

 

Музички изазов " Не прљај немаш изговор" 2018 Освојено прво место

ИО Стапари

Песма  "Земља" најмалађи ученици из наше школе у Стапарима

TV5 Прво место на роботици

Марија Димитријевић и Софија Бојовић освојено  17 диплома на свим нивоима такмичења

 

ТВ Прва

 

 

  Регионалној ТВ Лав Ужице

Штампа

Савремена технологија у функцији повезивања

 

У склопу активности на ACES пројекту Step by Step to a Better World, данас је у нашој школи одржана видео конференција са партнерима из основних школа из Мађарске и Словачке. Ученици и наставници су имали прилику да се виде и попричају са колегама и другарима из партнерских школа и договоре последње детаље везане за нашу посету школи у Словачкој. Следеће недеље, од 8. до 12. октобра, три наставнице и 13 ученика ће боравити у месту Марцелова, у Словачкој заједно са партнерима из града Шумег из Мађарске где ћемо даље радити на пројектним активностима.  Очекује нас пуно посла, али и дружења и забаве. Данашња конференција је протекла у изузетној атмосфери. Хвала свима који су били присутни, а посебно нашим наставницима информатике и рачунарства, Биљани Бојовић и Александру Милосављевићу, који су нам пружили потребну техничку подршку. Нашим ученицима и наставницима желимо срећан пут, успешан рад и леп провод. Сигурни смо да ће на најбољи начин представити нашу школу и град. Док чекамо њихово следеће јављање из Словачке, погледајте фотографије са данашње видео конференције...