Штампа

ВЕЛИКИ УСПЕХ И СЈАЈНА ПРИЛИКА

 

Ове године, наши ученици и наставници ће имати изузетну прилику да сарађују са својим вршњацима и колегама из Европе. Наиме, наша школа ће током школске 2012/2013. године учествовати у пројекту међународне сарадње у оквиру интернационалне организације ACES (Academy of Central European Schools - http://www.aces.or.at/start.asp?ID=120243&b=830 која окупља школе из 15 земаља Централне и Јужне Европе.

Прошле године, ова организација је расписала конкурс за реализацију пројеката на тему Медијска писменост - Медији и њихов утицај на младе и позвала све школе из 15 европских земаља да својим идејама допринесу освешћивању ове важне теме. Размена искустава један је од најбитнијих елемената овог програма, те је услов за аплицирање био да школе из различитих земаља заједно израде пројекат и пријаве се на конкурс. На порталу ACES-а смо пронашли партнере (по једну основну школу из Мађарске и Словачке), разменили много мејлова и сагласили се око активности које ћемо спровести на пројекту. Укупно је предато 178 пројеката од стране 406 школа. Међу 44 апликације које су задовољиле критеријуме ACES-а је и наша!

И то погледајте – на првом месту!!! http://www.aces.or.at/ac_start.asp?b=5074&year=2012

Веома смо поносни и велико нам је задовољство јер ћемо имати прилику да покажемо ко смо и какви смо, да презентујемо наше идеје, али и да се дружимо са својим вршњацима, разменимо искуства и напредујемо на разним нивоима. Пред нама је велики изазов, али и шанса да промовишемо нашу школу, град и земљу!

Ускоро више информација....