Прва основна школа краља Петра II

  • DSCN0313
Штампа

О дану школе

Далеке 1829. године кнез Милош је за првог учитеља наше вароши поставио Милутина Будимировића, а школу у коју је он намештен прогласио за државну. Од тада је прошло пуно година и ми смо јуче прославили наш 189. рођендан. А рођендани су прилика да се подсетимо онога што смо урадили у претходних годину дана, да се окупе добронамерни људи, прилика да се дружимо.

Фотографија корисника Прва Основна Школа Андријаш

Тако је било и код нас. Угостили смо драге људе који су свој радни век провели у овој школи, представнике Града, родитеље наших ученика, пријатеље школе. Пожелели смо срећан одлазак у пензију наставниици хемије Милки Удовичић и учитељу Радомиру Радојичићу. Наградили смо најуспешније на литерарном и ликовном конкурсу који се традиционално расписују за Дан школе.
Као добри домаћини, наше госте смо почастили и пригодним програмом. Зналачки одабране и савршено изведене музичке нумере (хор је блистао као и увек), прожимали су се са литерарним остварењима, надахнуто казиваним од стране наших ученика.
Надамо се да је нашим гостима било пријатно. Нас овај рођендан обавезује да у наредној години будемо још бољи. Зато ће ову своју белешку Андријаш завршити Бареровим стиховима из песме "Забрањено је" коју је инспиративно, зналачки, осећајно говорила Маша Дивљаковић:

"Забрањено је не тражити срећу,
не живети живот с позитивним ставом,
не сматрати да увек можемо бити бољи;

Забрањено је заборавити да без тебе 
овај свет не би био исти..."