Прва основна школа краља Петра II

  • DSCN0313
Штампа

Наши наставници остварили изузетне резултате

Наставници и учитељи ужичке Прве основне школе “Краљ Петар Други”, уз свакодневне активности у раду са децом, бележе и несвакидашње успехе на више поља. Поред тога што су аутори нових уџбеника, инструктори и коориднатори важних републичких пројеката, те добитници градских признања за свој рад, њихови ученици остварују завидне успехе на такмичењима.

 

-Емина Јеремић Мићовић и Јелена Максимовић су аутори уџбеника “Енглески језик” за први разред (издавачка кућа “Клет”), Миломир Максимовић је приређивач “Историјског атласа” за основне и средње школе (“Дата статус”), Јасна Радосављевић је написала уџбеник из биологије (БИГЗ) за трећи, а Мирела Лазић припрема уџбеник “Музичка култура” (БИГЗ) за трећи и четврти разред – објашњава директор најстарије ужичке осмолетке Никола Бацетић, иначе и сам аутор “Историје” (“Дата статус”) за петаке.

Надаље, у републичком пројекту под називом “2000 дигиталних учионица”, Емина Јеремић Мићовић је инструктор и обучаваће колеге у примени савремених технологија. Александар Милосављевић је главни координатор у пројекту под насловом “Дигитални дневник”, док је Мирела Лазић, иначе добитник Светосавске награде, саветник у најављеној реформи наставе за први разред. Градско признање је припало наставници физике Весни Димитријевић. Учитељица Нина Вукић учествује на републичком конкурсу под мотом “Покренимо нашу децу”, наставник Никола Мићевић је реализовао пројекат “Здраво растимо”, а учитељица Славица Ристовић је лауреат друге награде за примену савремених технологија. Добар колектив вредно ради за малишане, па су се њихови ученици пласирали на републичка такмичења из енглеског језика, географије, историје, биологије, хемије, познавања финансијске писмености, а недавно су учествовали и на такмичењима из физике, теххничког образовања, роботике, ликовне културе… Један ђак је победио на такмичењу карикатуриста “Мали Пјер”.