Прва основна школа краља Петра II

  • DSCN0313
Штампа

Свети Сава, школска слава

Светло име Светог Саве испунило је Прву основну. 
Fotografija Прва Основна Школа Андријаш.Fotografija Прва Основна Школа Андријаш.

 Данас 27.1.2018.год.  је наша школска слава. Прослава је започела ломљењем славског колача уз присуство свештеника Павла Ненадића и "Химном Светом Сави" у извођењу хора школе. Обраћајући се присутнима, директор школе је говорио о значају Светог Саве и свој говор искористио да најави један посебан тренутак. Мирели Лазић, учитељици наше школе, господин Бранислав Митровић уручио је Светосавску захвалницу.

Fotografija Прва Основна Школа Андријаш.
А онда су на сцену ступили они без којих ова прослава не би била потпуна. Наше вреднице које су напорно радиле да би на што лепши начин указале поштовање лику и делу светитеља. На почетку ове наше приче представили су се ученици који похађају часове веронауке (Николина, Кристина, Сара, Ана, Исидора, Магдалена, Ива, Крунислав, Милица, Анђелина, Ина, Марија, Валентина и Ена). Својим рециталом, подсетили су нас на то ко је Свети Саво. Затим на сцену ступају чланови драмске секције. "Фридрих Барбароса и Немањићи". Духовит текст о посети Барбаросе Немањином двору. Петар, Јована, Алекса, Вук, Петар, Марко, Лука и Милош својом интерпретацијом ликова Немање и његове породице, Барбаросе и Ханса и дворјанина насмејали су и разгалили публику. Био је ово један потпуно другачији приступ Немањићима.

Fotografija Прва Основна Школа Андријаш.

Пошто нас је путописац (Ђорђе) провео од времена Стефана Немање до времена деспота Стефана Лазаревића, причом о својим животима и преко одломака из својих дела "Слово љубве" и "Похвала светоме кнезу Лазару, Јефимија (Јана) и деспот (Петар) упознали су нас са другом страном средњег века. Песмом која је посвећена Светом Сави, ову причу заокружио је школски хор.

Fotografija Прва Основна Школа Андријаш.
Честитке гостију показују да су наши учесници били и овај пут на висини задатка.