Прва основна школа краља Петра II

  • DSCN0313
Штампа

БИО НАМ ЈЕ ДИВАН ДАН !

Родитељи III2 су организовали 21. октобра 2017. године, заједно са одељенским старешином Славицом Ристовић, диван дан за ученике.

 

 

     Он се реализовао у обиласку Стопића пећине и музеја ''Старо село'' у Сирогојну. Деца су се упознала са природним лепотама краја у коме живе. Хладноћа пећине није их омела да уживају у хуку водопада, упознавању дугура, сипарских купа и бигрених када.

   Наставак лепог и пријатног дружења употпунио је и обилазак музеја ''Старо село'' у Сирогојну. Вратили су се стотинак година уназад, у време када су на сличан начин живели прадеде и прабаке у нашем брдско - планинском пределу.

    Боравили су у главној кући, око огњишта и упознали се са начином живота у задрузи. Видели су вајат и амбар, млекар и мишан (објекат у коме се сушило воће), качару и пекару, школу и учионицу... Све то је сачувано у првобитном изгледу и намени.

     Упознавање са некадашњим начином живота употпунила је прича кустоса музеја, Јелене Тоскић, која је објаснила намену сваког објекта и начин живота и рада у истом.

   Да би дан био још занимљивији, организован је квиз у коме су показана новостечена знања.

    Све што су видели, осетили, чули и доживели оставило је вечите успомене.

   Велику захвалност дугујемо и Туристичкој организацији Златибор и музеју ''Старо село'' у Сирогојну што су нам омогућили незабораван доживљај.    

      БИО  НАМ  ЈЕ, СТВАРНО,  ДИВАН  ДАН !

учитељица Славица Ристовић