Прва основна школа краља Петра II

  • DSCN0313
Штампа

Други Пролећни фестивал у Стапарима

 

 

У недељу 21.05.2017. године у Првој основној школи краља Петра ИИ- издвојено одељење Стапари, одржан је други по реду пролећни фестивал под називом: „Међу јавом и мед’ сном“, посвећен народној лирској поезији

.:)

 

 

Програм фестивала је реализован кроз неколико целина: јавни час осмишљен као хумористички драмски наступ ученика, игроказ у коме деца нижих разреда кроз игру показују свој доживљај мотива народне лирике, музички наступ у коме су ученици изводили композиције на флаути и хармоници, као и вршњачка радионица на тему „права детета“. Након пригодног програма гости су могли да уживају у изложби дечијих радова, дружењу и у закуски коју су припремили вредни домаћини

У току ове школске године уз подршку града ученицима из Стапара је омогућено да два пута недељно (бесплатно) користе градски базен у Ужицу, организован је бесплатан превоз ученика од куће до школе, уприличени су бројни излети и посете. У току су разговори са спонзорима ради увођења бесплатне ужине за наше ђаке и припрема за организацију школског јубилеја- прославе 125 година од оснивања школе у Стапарима, изјавила је Весна Ковачевић, наставница.

 

-Упркос киши, посећеност је била изузетна. Поред наставника и ученика присутан је био велики број званичника из града и месне заједнице, пријатеља школе, родитеља и мештана. Општи утисак овој манифестацији је више него позитиван. У потпуности је остварен главни циљ фестивала- промоција школе и јавно истицање њеног значаја за село, истакао је Слободан Алексић, помоћник директора.

 


 

Организатори су се од гостију опростили са надом да ће овај вид дружења постати традиција и да ће посећеност њиховом прелепом селу расти у годинама које су пред нама.