Прва основна школа краља Петра II

  • DSCN0313
Штампа

Легенда српске и светске одбојке у посети нашој школи!

Данас су одбојкашице и одбојкаши из наше школе имали част да стегну руку живој легенди српске и светске одбојке, из "куће славних"!

Више о посети Владимира Грбића нашој школи можете прочитати на следећој страници

 

Одбојкашка легенда из „куће славних“ посетила Прву основну школу

У петак 12. маја 2017. прослављени српски одбојкаш Владимир Вања Грбић посетио је Прву основну школу краља Петра II. Том приликом обратио се члановима актива директора основних школа града Ужица и изнео планове у вези са активностима на „Кампу Владимира Грбића“ који се организује у периоду од 1-29. јула 2017. на Златибору као и лично виђење на значај који спорт има за развој ученика у основношколском узрасту.  Грбић је истакао да се Камп организује као плод вишегодишњег рада са децом и едукације на најреномиранијем Факултету спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду, у сарадњи са стручњацима са Института за ортопедско-хируршке болести „Бањица“ и Факултета. Са својим тимом и блиским сарадницима покренуо је иницијативу превентивно- едукативног карактера развоја деце уз одбојку или путем ње кроз коју ће учеснике провести прослављени одбојкаш лично.

 Према речима директора Прве основне школе Николе Бацетића планирано је да се Грбићево обраћање активу  одржи у неких 20-ак минута до пола сата. С обзиром да је излагање је било више него корисно и занимљиво, уз општу сагласност, остале тачке дневног реда су одложене за следећу недељу а састанак је посвећен презентацији и анализи Грбићевих идеја које се односе на могућу превенцију учесталих деформитета и  болести код ученика путем спорта.

На крају, Вања је позвао наставнике физичког васпитања из Прве основне који се уже стручно баве одбојком да (бесплатно) присуствују обуци за тренере на Кампу и сликао се са девојчицама и дечацима- одбојкашима из школе који су стрпљиво чекали на ту фотографију и аутограм.

 

 

Наставник Горан Максимовић