Прва основна школа краља Петра II

  • viber slika 2021-04-16 22-44-16 1slika
  • viber slika 2021-04-16 22-44-18 2slika
  • viber slika 2021-04-16 22-44-20-3slika
  • viber slika 2021-04-16 22-44-21 4slika
  • viber slika 2021-04-16 22-44-23 5slika
Штампа

ДРУГИ ПРОЛЕЋНИ ФЕСТИВАЛ

У ужичкoј Недељи од 16. маја 2014. (у броју 881) и Вестима од 9. маја  (у броју 3386) исцрпно је пропраћен Други дечији фестивал. Ова манифестација поред низа других активности издваја и чини препознатљивом нашу школу.

 

ДРУГИ ДЕЧИЈИ ФЕСТИВАЛ - ЦАРСТВО ХУМАНОСТИ, КРЕАТИВНОСТИ И ДОБРЕ ЕНЕРГИЈЕ

Масовна посећеност, упркос кишном дану, изазвала је опште одушевљење. Програм су употпунили наши посебно драги гости, најмлађи полазници из вртића „Бамби“

Дана 29. априла 2014. у Првој основној школи је одржан  Други дечији фестивал. Масовна посећеност, упркос кишном дану, изазвала је опште одушевљење- како код запослених тако и код самих ученика који су недељама марљиво радили на организацији манифестације.

 

 

И овај догађај је потврдио неисцрпни потенцијал и таленат ученика Прве основне. Поново су показали да одлично свирају, играју, певају, плешу, друже се, гаје кактусе и израђују права мала ремек дела. Велико одушевљење присутних изазвали су музички наступи. Нарочито од стране ученика који поред редовног образовања паралелно похађају и музичку школу. Најбоље дечије изведбе су често биле пропраћене дугим овацијама. Ове године у манифестацији су узели учешће и родитељи. Посебну пажњу су изазвале маме које су вештим покретима руку правиле најлепше фризуре девојчицама и дечацима.  Програм су употпунили наши посебно драги гости, најмлађи полазници из вртића „Бамби“. Многи од њих су изразили жељу да поново посете „дворац“ (израз најмлађих за улаз у предшколско одељење- које је у облику дворца).

Прелепи цртежи, огрлице, цвеће, лимунаде и укусни колачи само су део  богате понуде продајне изложбе коју су припремили ђаци нижих и виших разреда. На предлог самих ученика прикупљена новчана средства су једним делом усмерена у хуманитарне сврхе а делом за набавку школске опреме и  наставних средстава.

Запослени у нашој школи сматрају да је радно васпитање које се у школи негује кроз ову и сличне активности важно за целовито васпитање и образовање сваког појединца. Приметно је настојање да се од поласка у школу код ученика јача свест о значају рада и користи које он доноси, како појединцу тако и друштву у целини.

Креативност  и хуманост наше деце морамо и даље развијати и неговати. И наравно, пуно тога учити од њих.

Захваљујемо се свима који су својим присуством и ангажманом помогли хуманитарну и продајну акцију наше школе и на тај начин допринели да и овогодишњи дечији фестивал протекне као прави мали спектакл!

                                                     

  педагог школе Катарина Карановић и проф. Никола Бацетић


 Више фотографија можете погледати у галерији