Прва основна школа краља Петра II

  • 1skola
  • 300863161 1295476421193306 4572904186483770844 n
  • engleski2023
  • IMG 2219
  • mask2023
Штампа

Након Фестивала хорова

На иницијативу Министарства просвете, Школске управе Ужице, а уз подршку Града и у сарадњи са основним школама, одржан је Први фестивал хорова основних школа града Ужица. Препуна сала Народног позоришта. Као добродошлица, познате речи песме „Добра вам ноћ, пријатељи“ и распевани дечји гласови хора наше школе.

Наступ хора најављен је презентацијом у којој је истакнута старина школе, познате личности – некадашњи ученици, али и они који је данас похађају и својим талентом и успесима заслужују поштовање и представљају нашу будућност.              

 

 

Хор се представио двема песмама – „Изнад дуге“ и „Земљо моја“.

Иза овако импресивног наступа стоји вишемесечни рад, који је интезивиран у последњих петнаестак дана. Очаравајући као и увек, хор је показао зашто јесте понос наше школе. Њега успешно, преко 30 година, води наставница Јасминка Гајић. Хор има 27 чланова. Прате га клавир (Јасминка Гајић) и две гитаре (Михаило Јефтић и Петар Вуковић). О припремама и хору прича наставница Јасминка. Наглашава да су то су талентована деца, предана, спремна на одрицање. Истиче како је требало је ускладити обавезе у школи, ван школе, нека деца путују,  и наћи времена за бројне пробе – три пута недељно, последње две недеље скоро сваки дан. Ни групни рад није лак. Мукотрпно је, дуготрајно, захтевано објединити, ускладити гласове.  А мора се водити рачуна и о изгледу хора.

Ни на пробама није увек све ишло глатко. Претрпели су много критика, али љубав према музици, жеља, ентузијазам помогли су да се све препреке савладају.

Наступом су задовољни сви. Деца су, упркос напору, уживала у обиљу смеха и музике, а што се тиче наставнице, и поред осмеха задовољства, ни овога пута није изостала њена, сад већ препознатљива критички и самокритички обојена реченица: „Увек може боље“.

Причали смо и о плановима за будућност. Наставница Јасминка се нада да ће овогодишњи наступ бити подстицај и другој талентованој деци да се придруже хору, јер музика је нешто племенито, лепо, опушта, увек шаље позитивне поруке. Њеним жељaма се придружује и Андријаш и нада се да ће Фестивал постати традиција нашег лепог града.