Такмичења

Штампа

Срећна школска слава Свети Сава!

Драги ђаци, ове године на нешто другачији начин прослављамо школску славу-Савиндан. Припремили смо за вас разнолики садржај о нашем првом учитељу. Погледајте радове својих другара, присетите се како смо претходних година обележавали овај празник; послушајте занимљиве народне приче о првом Архиепископу; научите нове податке о животу младог принца Растка... и на крају се забавите уз квизове о животу и раду Светог Саве! 

 

 

 

 

Редакција часописа Светосавско Звонце је у оквиру пројекта „Стопама наших предака,“ расписала конкурс на тему „Моја отаџбина Србија.“ Поносни смо на нашу ученицу Ану Марију Поповић VI3, која је својим ликовним радом освојила друго место у својој категорији на  овом престижном такмичењу у коме су учествовале све школе из Србије и широм дијспоре.

Рад Ана Марије Поповић

Наш  школски хор неизоставни пратилац свих важнијих дешавања у нашој школи.

 

Драги ђаци, кроз кратак скеч, који су припремили ваши другари из школе, можете погледати поучну причу о Светом Сави који благосиља малу децу!

 

И поред тренутне ситуације, ученицима није недостајало мотивације. Вредним рукама су изучавали нову технику сликања/мозаик, припремајући се за прославу школске славе, Савиндана!

 

 

Наши четвртаци направили су кратак филм о Светом Сави 

 

Како прославављамо  Савиндан у нашој школи.

 

У оквиру седмице прославе школске славе „Свети Сава, “ редакција часописа Светосавско Звонце наградила је ученицу осмог разреда Магдалену Јањић за ликовно стваралаштво на тему Свети Сава!

 

 

И на крају уз кратке приче, квизове, слагалице....   Упознајте са  нашим учитељем  Светим Савом

Прича о Светом Сави

Прва слагалица     

Друга слагалица   

Трећа слагалица  

Квиз питалице

Лекција о Светом Сави за најмлађе

Свети Сава и ђаци  
 вети Сава и ђаци

Ко је Свети Сава 

Питања квиз 

Презентација о Светом Сави