Прва основна школа краља Петра II

  • 1skola
  • 300863161 1295476421193306 4572904186483770844 n
  • engleski2023
  • IMG 2219
  • mask2023
Штампа

НОВОГОДИШЊА ЧАЈАНКА

Добро дошли на новогодишњу чајанку

Некада с поводом, још чешће без посебног повода, дружење је саставни део живота Прве основне школе. Посебно у ово време пред празнике појача се потреба да најлепше жеље поделимо са свима.

 

Старонова идеја, после паузе од неколико година, поново је оживела у нашој школи. Новогодишња чајанка, одржана 26. 12, окупила је Андријаше, мале и велике, с циљем да песмом, пријатељском речју пренесу лепе жеље једни другима, својим родитељима, другарима, али и  свим људима топла срца и добре воље који су се овога дана нашли у школи или близу ње. Позивница, дело руку наше ученице Милице Гавриловић, била је упућена свима који су ових дана пролазили поред старе поносите зграде.

Простор испред школе био је пун посетилаца. А гости су били сви – родитељи, баке, деке, драге комшије наше школе са којима се сусрећемо свакога дана, случајни или намерни пролазници. Школски хор, као и прваци и предшколци, својом песмом учинили су да све присутне понесе празнична атмосфера. Свако дете-учесник било је један мали Деда Мраз, који је, уместо пакетића, госте даривао осмехом, честитком, бесплатним загрљајем, чајем, а нашао се и понеки слаткиш. Нико од гостију није остао равнодушан на ових 200 Деда Мразева из којих је исијавала ведрина, радост, љубав. Кроз жамор окупљених провлачили су се звуци металофона у рукама петака. А да се гости лакше снађу и нико не остане запостављен, побринули су се Деда Мраз и Бака Мразица, чланови Драмског клуба.

Након свега, без обзира на проблеме са којима су се организатори суочили, остаје утисак да су нам овакви тренуци  неопходни. А ми ћемо наш текст закључити честитком коју је гостима упутио ученик Јован Гогић:

„Драги наши суграђани,

Нека вам се у новој години испуне све мале и велике жеље, личне победе и планови. Да имате све што сте пожелели, а нисте остварили, да сањате веће снове од оних које сте већ досањали!

 

Срећну Нову годину желе вам ваши АНДРИЈАШИ!

Весна Шекељић наставница српког језика

 

Било је предивно, погледајте на линку