Штампа

Спортска такмичења 2014/2015. године

ЖЕНСКА ЕКИПА ПРВЕ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ КРАЉА ПЕТРА II ИЗ УЖИЦА СА 23 БОДА ПОБЕДИЛА ЕКИПЕ ИЗ КРАЉЕВА,ЧАЧКА И КРАГУЈЕВЦА И ПЛАСИРАЛА СЕ НА ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО У АТЛЕТИЦИ У НОВОМ САДУ. ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА И ФОТОГРАФИЈА ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ


 Наше ученице постигле велики успех и запажене резултате на Републичком првенству у атлетици погледајте резултате и  фотографије овде


 Чланице спортско - новинарске секције (Јована Шуљагић, Ива Дидановић, Ана Максимовић и Јана Радивојевић) су  редовно пратиле спортска дешавања у нашој школи и писале о ... Прочитајте вишеовде


Атлетичарка АК ,,Ужица“, иако рођена 2000. године и још пионирка, Тамара Мићевић, истрчала је фантастичну трку на 3.000 метара за изврсних 9.52,40 и тако испунила норму за европски ЕЈОФ, која је износила 10.20,00 што је 28 секунди боље од постављеног услова.Тамара се постигнутим резултатом налази на врху листе за најбољи резултат у земљи на 3.000 метара, почев од пионирске до сениорске категорије. На крају митинга организатор је Тамару Мићевић прогласио као најбољу такмичарку митинга и доделио јој награду и пехар.

Читав текст можете прочитати овде.


ОКРУЖНО ПРВЕНСТВО У АТЛЕТИЦИ, ОДРЖАНО 5.5.2015. У БАЈИНОЈ БАШТИ РЕЗУЛТАТЕ И ФОТОГРАФИЈЕ ПОГЛЕДАЈЕ ОВДЕ 


 ОПШТИНСКО ПРВЕНСТВО У АТЛЕТИЦИ,ОДРЖАНО 28.4.2015. НА ГРАДСКОМ СТАДИОНУ У УЖИЦУ. РЕЗУЛТАТЕ И ПЛАСМАН НАШИХ УЧЕНИКА ПОГЛЕДАЈТЕ НА ЛИНКУ


На Oкружном првенству у малом фудбалу за девојчице, одржаном у Пријепољу 07.04.2015., екипа наше школе је освојила прво место и пласирала се на међуокружно у Чачку.

 

У полуфиналу је савладана екипа Пожеге 4-0, а у финалу екипа домаћина после бољег извођења пенала(било 0-0). Организатори су по завршетку турнира,поред честитки за приказану игру, посебно истакли позитивну атмосферу у екипи и понашање наших девојчица. Све честитке ученицама и њиховим наставницима.

ЕКИПА:

1. Гачић Аница  VIII-5

2. Гардић Ружица (кап)  VII-3

3. Станимировић Ива  VII-1

4. Тошанић Драгица  VII-2

5. Здравковић Неда   VII-1

6. Аџић Нина  VII-1

7. Ненадић Уна    V-6

8. Вукомановић Маја  VIII-1

9. Мајсторовић Нађа   VIII-5 

10. Булић Марија   VIII-3

11. Ђуричић Тамара   VII-3

Тренер: Мићевић Никола

Пом. тренер: Човић Оливер

 


Ученик наше школе, Стефан Павловић 85 освојио је две сребрне медаље на ДРЖАВНОМ ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ 2015. које је ове године одржано на Старој планини у периоду од 12.03. до 16.03.2015. у категоријама млађи дечаци - велеслалом и слалом.

Такође је у истом периоду освојио и златну медаљу на отвореном првенству југо-источног региона у слалому у истој категорији док је Марко Јањић, ученик 35 освојио сребрну медаљу у велеслалому укатегорији млађи цицибани.

У овој сезони је Стефан такође освојио и златну медаљу у слалому на међународној FIS трци за децу на Бјелашници.

Браво за Стефана и Марка!


Резултати и фотографије са Окружног првенства у стрељаштву


11.3. 2015. године у нашој школи је одржано Општинско такмичење у стрељаштву. Наши ученици су су остварили запажене резултате. Честитамо ученицима и њиховој наставници!!!

Постигнути резултати и фотографије 

 


На проглашењу победника, највише ученика из наше школе је излазило на победничко постоље. Са такмичења смо отишли са чак 13 освојених диплома!

 

По календару такмичења „ОЛИМПИЈСКИХ СПОРТСКИХ ИГАРА УЧЕНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ“, Спортски савез Ужица је , у уторак 3.3.2015.г. у Медицинској школи у Ужицу одржао општинско и окружно првенство у спортској гимнастици  за ученике и ученице основних и средњих школа, на територији општине Ужица и Златиборског округа.

Коначни резултати наших ученика:

 

Категорија Ι-ΙV разред (м)

1. Драган Шуљагић IV 5      ( 1. место )

2. Крстан Кондић I 2            ( 2. место )

3. Југослав Зарић ΙΙΙ 3          ( 3. место )

4. Крунислав Кондић ΙΙΙ 1 

Категорија V–VΙ разред (м) 

1. Филип Шарчевић V 4      (1. место )

2.  Павле Јоксовић VΙ 1       (2. место )

3. Вук Здравковић V 4         (3. место )

4. Данило Здравковић V 4

5. Лазар Брковић VΙ 1 

Категорија Ι-ΙV разред (ж) 

1. Марија Смиљанић ΙΙΙ 6         (1. место )

2. Александра Ђоковић ΙΙΙ 3     (2. место )

3. Нада Дејовић IV 5

4. Тара Даниловић IV 5

5.Ива Богићевић IV 5

Категорија V–VΙ разред (ж)

1. Ана Старчевић VΙ 3          ( 3. место )

2. Ива Симић VΙ 4

3. Катарина Тодосијевић V 2

4. Ана Мијатовић VΙ 2

5. Вања Дидановић VΙ 1 

Мушка екипа ( Ι-ΙV разред ) је освојила Ι место.

Мушка екипа (V–VΙ разред) је освојила Ι место.

Женска екипа ( Ι-ΙV разред ) је освојила  Ι место.

Женска екипа (V–VΙ разред) је освојила ΙΙΙ место.

Честитке учениицима и њиховој наставници Кристини Ђорђевић Љубичић


 На турниру основних школа у малом фудбалу девојчице наше школе су освојиле прво место. У четвртфиналу савладале су вршњакиње из ош „Душан Јерковић“ са 6-0, у полуфиналу екипу ош „М. Миловановић Луне“ из Карана са 2-1, и у финалној утакмици екипу ош „Алекса Дејовић“ резултатом 3-0. Иако нису били главни фаворити, наше ученице су приказале сјајну, несебичну и доминантну игру током читавог турнира. Све честитке девојчицама и њиховим наставницима.

ЕКИПА:

1. Гачић Аница (голман)

2. Тошанић Драгица

3. Градић Ружица (капитен)

4. Здравковић Неда

5. Аџић Нина

6. Станимировић Ива

7. Ненадић Уна

8. Булић Марија

9. Ђуричић Тамара

10. Вукомановић Маја

11. Мајсторовић Нађа

Тренер: Мићевић Никола

 

 

Прва основна школа краља Петра II је прошле године освојила прво место  у СВЕУКУПНОМ пласману за основне школе на првенству  ОСИУРС-а (Олимпијске спортске игре ученика Републике Србије града Ужица). Школа је проглашена најуспешнијом  укупно у свим спортским дисциплинама. За најуспешнијег школског спортисту Ужица међу основцима проглашена је наша ученица Тамара Мићевић.

Тамара наставља са врхунским резултатима о чему сведочи чланак који дајемо у прилогу. 

Честитaмо!


У Београду на Кошутњаку је одржан 48. бели крос који је обележен веома тешким условима стазе. Јака међународна конференција са учешћем најбољих такмичара из наше земље приредила је публици право спортско уживање. У трци млађих јуниорки Тамара Мићевић је освојила убедљиво прво место у својој конкуренцији. Протеклих недеља ученици и запослени школе са великом пажњом прате вести из атлетике. Честитамо Тамари и желимо јој пуно успеха и убудуће.


27.10.2014. године у дворани „Велики парк“ у Ужицу одржано је градско првенство основних школа у кошарци за девојчице, где је екипа Прве основне школе освојила прво место.

Савладане су ОШ „Алекса Дејовић“, ОШ „Нада Матић“ и у финалу ОШ „Душан Јерковић“. У све три утакмице, великим заједничким залагањем и борбеном игром, наше ученице су решавале питање победника  пре последње четвртине. Поред сјајне игре целе екипе, треба истаћи одличне партије Иве Станимировић.

Шампиони:

1.  Аџић  Нина    VII1

2.  Симовић  Ксенија   VIII1

4.  Тучић  Тамара   VII1

5.  Богићевић  Нађа   VIII1

6.  Здравковић  Неда   VII1

8.  Станимировић  Ива   VII1

9.  Ћировић  Андријана (кап.)   VIII4

11.Вукомановић  Маја   VIII1

12. Аћимовић  Јана   VIII4    

Тренер: Мићевић Никола

Oвим оствареним успехом, екипа Прве основне школе се пласирала на међуопштинско такмичење у Пожеги, које се одржава 13.11.2014.  

Честитке ученицама и њиховим наставницима на оствареном резултату 

 


 Дана  12. 10. 2014. у Чачку је одржан Куп региона уже Србије у каратеу где је учешће  узело око 400 такмичара, у разним категоријама. Наш ученик МИХАИЛО БАЦЕТИЋ освојио је златну медаљу у категорији- 63 кг.

Касније,  25-26. 10. 2014. у Београду је одржан Интернационални турнир Трофеј Београда где је учествовало 1300 такмичара из 18 земаља. У категорији „нада“, у борбама у категорији 60, кг Михаило Бацетић је освојиодруго место.

Честитамо Михаилу на досадашњим резултатима и желимо му пуно успеха и убудуће!