Предлог професора из наше школе

Текст који дајемо у прилогу је привукао велику пажњу ужичке јавности. Објављен је у недељнику Вести (број 3404)  и у Ужичкој недељи (број 890).

 

Шта знамо о Ужицу?

 

- Хајде да системски подстичемо ученике да се више баве упознавањем нашег Ужица!- његове историје, културе, привреде, флоре, фауне...

 

        Једна латинска изрека гласи: verba volant scripta manent, што у преводу значи да „речи лете а (оно што је) написано остаје“. Да једна добра идеја из „радионице“ мојих колега из Прве основне школе не би „одлетела“ или нестала без трага одлучио сам да је ставим на папир. Ко зна?! Уз мало добре воље, разумевања и подршку надлежних, медија и ентузијазма посленика културе иста би можда могла и заживети.

 

Безбедност деце у саобраћају

Наша школа је подржала акцију "Безбедност деце у саобраћају"

Више о томе у прилогу ТВ5 Ужице {youtube}8ZGLFdDvTv8{/youtube}

Пријем предшколаца и првака

 ПРИЈЕМ ПРЕДШКОЛАЦА И ПРВАКА ЈЕ ПРОТЕКАО У ИЗУЗЕТНОЈ АТМОСФЕРИ

- Наша школа је и ове школске године уписала највећи број одељења у граду, како предшколаца тако и првака

Пријем предшколаца је организован у 9.00 часова а првака у 10.00 часова, у фискултурној сали. Пријему првака су присуствовали и представници локалне самоуправе, чланови Градског већа г-ђа Јелена Вићовић Васовић која се присутнима обратила кратким поздравним говором и г-дин Зоран Аџић. Присутне ученике и родитеље је у име колектива поздравио вд директора Никола Бацетић. А као знак добродошлице  новим другарима, ученици 41 припремили су малу приредбу.