Друго место на Републичком такмичењу из предмета техничко и информатичко образовање

На РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ из предмета техничко и информатичко образовање наш ученик Стефан Грујић освојио је друго место.

ЧЕСТИТКЕ СТЕФАНУ И ЊЕГОВОМ НАСТАВНИКУ АЛЕКСАНДРУ МИЛОСАВЉЕВИЋУ. БРАВО!!!

Ранг листа  такмичара:

архитектура и грађевинарство

Такмичење из верске наставе

11. и 12. априла у нашој школи одржано је полуфинале и финале такмичења из верске наставе. Екипа наше школе у саставу Петар Петровић (осми разред), Вера  Поповић (седми разред) и Марија Поповић (шести разред) у укупном пласману, при почетном учешћу од 250 школа, заузела је пето место.

Чланак објављен у ужичком недељнику Вести

У  3382. броју ужичког недељника Вести, на страни 14, објављен је чланак у вези са тестирањем ужичких основаца из енглеског, под насловом:

 

ОКО  500 ОСНОВАЦА НА ТЕСТУ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

 

- Анкетни листићи које родитељи попуњавају приликом уписа деце у први разред указују да је један од мотива због којих се опредељују за Прву основну школу начин рада на часовима страних језика, како енглеског тако и немачког. Актив страних језика наше школе већ неколико година тежиште рада базира на комуникацији, интеракцији и коришћењу модерних технологија (путовања у иностранство, уз контакте са вршњацима широм Европе, рад уз коришћење аудио записа, видео пројектора, дигиталних уџбеника, паметне табле...) насупрот некадашњем пасивном усвајању знања.

 

      Последњих година актив страних језика Прве основне школе краља Петра II настоји да осавремени и модернизује наставу, у складу са школском праксом најразвијенијих европских држава. У том смислу, школа је учествовала у бројним пројектима и остварила значајне контакте, како у земљи тако и у региону. Запослени су прошли разноврсне обуке, посебно у вези са коришћењем савремених средстава у настави. Акција о којој је овде реч је настала као резултат једне одличне сарадње.

 

Окружно такмичење из предмета техничко и информатичко образовање

13.04. 2014. год

У Пожеги u OШ " Емилија Остојић" је одржано Окружно такмичење из предмета техничко и информатичко образовање. Наш ученик Стефан Грујић је освојио треће место у дисциплини архитектура и грађевинарство. Честитке Стефану и његовом наставнику Александру Милосављевићу. Резултати по дисциплинама:

архитектура и грађевинарство

машинска техника

Треће место на Републичком такмичењу из физике

Наша ученица шестог разреда  Јана Радивојевић освојила је трећа место на Републичком такмичењу из физике.  Све похвале за нашу ученицу и њену наставницу Весну Димитријевић.

резултати такмичења

Такмичење Мислиша 2014.године

Наши ученици који су освојили дипломе:

Петар Поповић - 4.разред- прво место

Милан Поњавић- 4 разред-треће место

Сташа Станковић- 4 разред-треће место

Миа Пурић- 4 разред-похвала

Лука Миловановић-- 4 разред-похвала

Марија Лучић- 4 разред-похвала

Драган Митрашиновић- 7 разред- похвала

 

четврти разред

седми разред

ПОДСЕЋАЊЕ НА ВЕЛИКОГ УЖИЧКОГ ДОБРОТВОРА ИЛИЈУ НАРАНЏИЋА

  Прошло је 145 година од како је преминуо један од највећих ужичких добротвора- трговац Илија Наранџић. Прву школску зграду град је добио захваљујући њему, далеке 1884. године. До изградње поменутог објекта ужичка деца су похађала наставу по приватним кућама. Спрат је дозидан 1932. године.

 

Такмичи се и освоји, тестирање ученика

 

{youtube}yYRbJAwZM5U{/youtube}

Прилог телевизије Лав из Ужица о тестирању ученика енглеског језика под називом Такмичи се и освоји (у организацији Школе страних језика Blackbird из Чачка)

 

Пронађи спортисту у себи, изађи на терен

У оквиру реализације пројекта "Пронађи спортисту у себи, изађи натерен" ФК Слобода Поинт и Школа фудбала Слобода Поиннт, у циљу приближавања спорта, спортске културе, организовали су утакмицу између  Школа фудбала Фк Слобода Поинту и   селекције "Основне школе  краљ Петар II" која је одиграна на терену наше школе. Акцију су подржали и првотимци Фк Слобода Поинт Борислав Терзић, Дино Долмагић и Немања Леканић

 

Окружно такмичење из математике

05.03.2014.год

У ОШ "Слободан Секулић" одржано је Окружно такмичење из математике. Наши ученици са освојеним местима:

Дана Борисављевић 65 - прво место

Јана Радивојевић 61 - друго место

Душан Папић 61 - друго место 

Софија Бојовић 82  - друго место

Петар Поповић 45  - друго место

Милан Поњавић 45 - друго место

Лука Трипковић 53 - треће место

Честитке нашим ученицима, њиховим наставницима и учитељима.

Koначни  резултати  такмичења:

осми разред

седми разред

шести разред

пети разред

четврти разред