Интернет - потенцијална опасност за децу

Олимпијски час

Председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац и џудиста Александар Кукољ одржали су 9.11.2013. године „Олимпијски час “ у Ужицу. Учествовали су и ученици наше школе од другог до осмог разреда. 

Основци су  у склопу  „Олимпијског часа“прошли пет радионица, названих по пет основних олимпијских вредности: радост игре, фер плеј, поштoвање, изузетност и јединство духа, тела и ума. Повод окупљања у Ужицу била је прослава 1 000 дана до Олимпијских игара у Рио Де Жанеиру 2016.године.

 

Боравак у Трогену у Швајцарској

   Пројектом Образовање за права детета којим координира Ужички центар за права детета,  по десет ученика из наше школе и ОШ "Нада Матић"  добило је могућност да борави од 8-22. октобра 2013. године у Дечијем селу Песталоци у Трогену, малом градићу у Швајцарској, смештеном на 1050 метара надморске висине у близини живописног града Сен Галена и недалеко од Боденског језера.

 

 

Посета делгације Амбасаде Чешке Републике

 

8. 11. 2011. Делегација Амбасаде Чешке Републике је посетила нашу школу. Повод је био реализација пројекта донације којом смо опремили 11 учионица. Ученици II-4 су приредили пригодан програм за госте. У програму је учествовао и хор школе заједно са професорком музичке културе Јасминком Гајић која их је пратила на клавиру. 

 {besps}ceska{/besps}

Дефиле

 7. 10. 2011. одржан је  дефиле „Поздрав Ужицу“ у склопу обележавања Дана града.
40 ученика виших разреда из матичне школе и ИО Стапари учествовало у дефилеу „Поздрав Ужицу“. Ученици су на пристојан и достојанствен начин представили школу.