ПРВА ОСНОВНА ШКОЛА ЈЕ ДОБИЛА ВРЕДНУ ДОНАЦИЈУ ОД ПРОКРЕДИТ БАНКЕ

Филијала Прокредит банке у Ужицу је претходних година остварила запажен пословни резултат. Због тога је директор ове установе г-дин Игор Тодоровић добио одобрење од стране надлежних да реновира банку.  Упознато са успесима наших ученика и са великим јубилејом који прослављамо у децембру руководство поменуте банке је нашој школи определило вредну донацију у виду намештаја (24 велика ормара, 18 модерних канцеларијских столова, 25 наткасни са фиокама, 45 столица, 2 велике софе...). Директор Тодоровић је изјавио да је радостан због одушевљења које је у школи изазвала донација Прокредит банке и изразио жељу да ће школа и у будућности бити успешна. На крају, Игор нам је наговестио да можда овде изненађењима није крај. Поменуо је да је органима локалне самоуправе поднео један пројекат од кога би бенефит могли имати сви - локална заједница, банка, школа и грађани који живе и послују у нашем заједничком окружењу.

Посета Стапарској бањи

 У суботу,11.октобра,ученици наше школе су се придружили
планинарској секцији О.Ш."Стари град" коју води наст.физ.васпитања Зоран
Вучићевић.Посетили су Стапарску бању.

И ОВЕ ГОДИНЕ ПРВИ НА КРОСУ

Ученици Прве основне школе су остварили незапамћен успех-  забележили су више бодова (36) од другопласираног (16) и трећепласираног (14) заједно (погледати табеле у прилогу)!

Прва основна школа Краљ Петар II  је другу годину за редом освојила прво место у укупном пласману на јесењем кросу Црвеног Крста  "Трка за срећније детињство"  2014/2015. У свим разредима ученици Прве основне су се пели на победничко постоље, а треба истаћи трку седмака, где су прва три места заузели ученици наше школе. Поред сјајних резултата, веома је значајно то да је велики број деце из наше школе учествовало на кросу.
ОСВАЈАЧИ МЕДАЉА:
 
1.разред:  ВАЛЕНТИНА ЋОСИЋ
2.разред:  МИНА СЕКУЛИЋ, ДАНКА ВРБИЋ
3.разред:  МИНА РАНКОВИЋ, ЈУГОСЛАВ ЗАРИЋ( 1.место)
4.разред:  НИНА ПОПОВИЋ (1.место), СТЕФАН ШУЉАГИЋ (3.место)
5.разред:  КАТАРИНА ТОДОСИЈЕВИЋ (3.место), ДУШАН ВРБИЋ (1.место)
6.разред:  ЛУКА МИЛОСАВЉЕВИЋ (3.место)
7.разред:  РУЖИЦА ГАРДИЋ , ДРАГИЦА ТОШАНИЋ (3.место)
7.разред:  ИГОР ЈОВАНОВИЋ (1.место), НИКОЛА БЈЕЛИЋ (2.место), НЕМАЊА ТИМОТИЈЕВИЋ (3.место)
8.разред:  ТАМАРА МИЋЕВИЋ (1. место), МАЈА ВУКОМАНОВИЋ (3.место)
 
Честитке ученицима на освојеним медаљама, као и свим нашим ученицима који су учествовали на кросу и њиховим наставницима.                                                            
                                                                                                                                Проф. Никола Мићевић
 
 
                                                                                                          

Нови спортски успеси

На турниру у уличном рукомету "STREET HANDBALL" 2014. на градском тргу, у организацији ОРК Ужице, екипа Прве основне школе је освојила друго место. 
Састав екипе: 
ДРАШКОВИЋ ЈАНА
ЈАНКОВИЋ ИВА
МИЛОШЕВИЋ МАРИНА
ПОПОВИЋ НИКОЛИНА
СЕКУЛИЋ ЈЕЛЕНА
Све ученице су пети разред
Честитке ученицама и њиховим наставницима
 

Oбележавање Дана старих

У оквиру обележавања Дана старих, ученици четвртог разреда су учествовали у шетњи градом са бакама и декама. Присуствовали су и програму који је изведен у Народном позоришту.

 

Крос

Kрос је одржан 5. 10. 2013. на Градском стадиону. Поред осталих, учествовали су ученици  свих 6 одељења четвртог разреда наше школе. Душан Врбић је освојио 1.место, Катарина Тодосијевић 2.место, а Ива Јанковић 3.место.

 

Књиге за школску библиотеку

Ученици IVсу узели учешће у акцији сакупљања књига за обнову фонда школске библиотеке.

Посета изложби

11. октобар 2013.ученици четвртог разреда су посетили изложбу "У част Николи Тесли”која је постављена у Градској галерији.

Дечија недеља

У  петак 11. октобара у оквиру Дечје недеље традиционално је  организован  један дан када ученици држе часове. 

 

Почетак школске године који ће се дуго памтити

 

Нашу школу су данас посетили господин Саша Милошевић градоначелник Ужица, господин Радован Ристовић, члан Градског већа, представници издавачке куће Klett  и чланови редакције дневног листа Данас. Према наводима ученика посебно занимљив  и непосредан је био разговор са главним уредником Данаса, такође Ужичанином, Зораном Пановићем.

Присутни наставници и ученици су били пријатно изненађени сазнањем у којој су мери новинари Данаса упознати са дешавањима у нашој школи: РАСТУЋИМ УПИСНИМ ТРЕНДОМ, УСПЕСИМА НАШИХ УЧЕНИКА НА МНОГИМ ПОЉИМА КАО И ЧИЊЕНИЦОМ ДА ЈЕ НЕМАЧКИ, ЗА НЕПУНИХ ПЕТ ГОДИНА ПОСТАО НАЈАТРАКТИВНИЈИ ДРУГИ СТРАНИ ЈЕЗИК У УЖИЦУ.

Ту изненађењу није био крај. Поводом почетка школске године и због поменутих успеха представници Данаса и Klett-a су ученицима Прве основне школе поклонили тзв. „ПАМЕТНУ ТАБЛУ“. Директор школе се захвалио у име ученика и наставника подсетивши да је школа пре десетак година почела да опрема учионице пројекторима, а да ће их убудуће опремати паметним таблама, као изузетно драгоценим наставним средствима.

Након тога ученици школе су масовно узели учешће у организованој ПОСЕТИ МОБИЛНОГ ПЛАНЕТАРИЈУМА (у власништву Центра за промоцију науке), односно сверног биоскопа који пројектује слике небеских тела. Планетаријум је био постављен у спортској хали Велики парк.

Значајан број наставника школе је присуствовао Данасовој акцији на градском тргу, под називом „ХИЉАДУ ПОКЛОНА ЗА ХИЉАДУ ЧИТАЛАЦА“ одабравши омиљене наслове књига уз примерак листа Данас.