Чланци

Интернет - потенцијална опасност за децу

ПРВА ОСНОВНА ШКОЛА ЈЕ ДОБИЛА ВРЕДНУ ДОНАЦИЈУ ОД ПРОКРЕДИТ БАНКЕ

Филијала Прокредит банке у Ужицу је претходних година остварила запажен пословни резултат. Због тога је директор ове установе г-дин Игор Тодоровић добио одобрење од стране надлежних да реновира банку.  Упознато са успесима наших ученика и са великим јубилејом који прослављамо у децембру руководство поменуте банке је нашој школи определило вредну донацију у виду намештаја (24 велика ормара, 18 модерних канцеларијских столова, 25 наткасни са фиокама, 45 столица, 2 велике софе...). Директор Тодоровић је изјавио да је радостан због одушевљења које је у школи изазвала донација Прокредит банке и изразио жељу да ће школа и у будућности бити успешна. На крају, Игор нам је наговестио да можда овде изненађењима није крај. Поменуо је да је органима локалне самоуправе поднео један пројекат од кога би бенефит могли имати сви - локална заједница, банка, школа и грађани који живе и послују у нашем заједничком окружењу.

Посета Стапарској бањи

 У суботу,11.октобра,ученици наше школе су се придружили
планинарској секцији О.Ш."Стари град" коју води наст.физ.васпитања Зоран
Вучићевић.Посетили су Стапарску бању.

И ОВЕ ГОДИНЕ ПРВИ НА КРОСУ

Ученици Прве основне школе су остварили незапамћен успех-  забележили су више бодова (36) од другопласираног (16) и трећепласираног (14) заједно (погледати табеле у прилогу)!

Прва основна школа Краљ Петар II  је другу годину за редом освојила прво место у укупном пласману на јесењем кросу Црвеног Крста  "Трка за срећније детињство"  2014/2015. У свим разредима ученици Прве основне су се пели на победничко постоље, а треба истаћи трку седмака, где су прва три места заузели ученици наше школе. Поред сјајних резултата, веома је значајно то да је велики број деце из наше школе учествовало на кросу.
ОСВАЈАЧИ МЕДАЉА:
 
1.разред:  ВАЛЕНТИНА ЋОСИЋ
2.разред:  МИНА СЕКУЛИЋ, ДАНКА ВРБИЋ
3.разред:  МИНА РАНКОВИЋ, ЈУГОСЛАВ ЗАРИЋ( 1.место)
4.разред:  НИНА ПОПОВИЋ (1.место), СТЕФАН ШУЉАГИЋ (3.место)
5.разред:  КАТАРИНА ТОДОСИЈЕВИЋ (3.место), ДУШАН ВРБИЋ (1.место)
6.разред:  ЛУКА МИЛОСАВЉЕВИЋ (3.место)
7.разред:  РУЖИЦА ГАРДИЋ , ДРАГИЦА ТОШАНИЋ (3.место)
7.разред:  ИГОР ЈОВАНОВИЋ (1.место), НИКОЛА БЈЕЛИЋ (2.место), НЕМАЊА ТИМОТИЈЕВИЋ (3.место)
8.разред:  ТАМАРА МИЋЕВИЋ (1. место), МАЈА ВУКОМАНОВИЋ (3.место)
 
Честитке ученицима на освојеним медаљама, као и свим нашим ученицима који су учествовали на кросу и њиховим наставницима.                                                            
                                                                                                                                Проф. Никола Мићевић
 
 
                                                                                                          

Нови спортски успеси

На турниру у уличном рукомету "STREET HANDBALL" 2014. на градском тргу, у организацији ОРК Ужице, екипа Прве основне школе је освојила друго место. 
Састав екипе: 
ДРАШКОВИЋ ЈАНА
ЈАНКОВИЋ ИВА
МИЛОШЕВИЋ МАРИНА
ПОПОВИЋ НИКОЛИНА
СЕКУЛИЋ ЈЕЛЕНА
Све ученице су пети разред
Честитке ученицама и њиховим наставницима
 

Предлог професора из наше школе

Текст који дајемо у прилогу је привукао велику пажњу ужичке јавности. Објављен је у недељнику Вести (број 3404)  и у Ужичкој недељи (број 890).

 

Шта знамо о Ужицу?

 

- Хајде да системски подстичемо ученике да се више баве упознавањем нашег Ужица!- његове историје, културе, привреде, флоре, фауне...

 

        Једна латинска изрека гласи: verba volant scripta manent, што у преводу значи да „речи лете а (оно што је) написано остаје“. Да једна добра идеја из „радионице“ мојих колега из Прве основне школе не би „одлетела“ или нестала без трага одлучио сам да је ставим на папир. Ко зна?! Уз мало добре воље, разумевања и подршку надлежних, медија и ентузијазма посленика културе иста би можда могла и заживети.

 

Безбедност деце у саобраћају

Наша школа је подржала акцију "Безбедност деце у саобраћају"

Више о томе у прилогу ТВ5 Ужице {youtube}8ZGLFdDvTv8{/youtube}

Пријем предшколаца и првака

 ПРИЈЕМ ПРЕДШКОЛАЦА И ПРВАКА ЈЕ ПРОТЕКАО У ИЗУЗЕТНОЈ АТМОСФЕРИ

- Наша школа је и ове школске године уписала највећи број одељења у граду, како предшколаца тако и првака

Пријем предшколаца је организован у 9.00 часова а првака у 10.00 часова, у фискултурној сали. Пријему првака су присуствовали и представници локалне самоуправе, чланови Градског већа г-ђа Јелена Вићовић Васовић која се присутнима обратила кратким поздравним говором и г-дин Зоран Аџић. Присутне ученике и родитеље је у име колектива поздравио вд директора Никола Бацетић. А као знак добродошлице  новим другарима, ученици 41 припремили су малу приредбу.

 

Хуман гест ученика одељења V-5

За похвалу је хуманост ученика одељења V5, Прве основне школе краљ Петар II Стапари, који су су прикупили новчану помоћ за болесну другарицу, за операцију. Помоћ су прикупили путем добровољних прилога од мештана села Стапари, ученика и запослених у школи. Прикупљени новац су, заједно са својим родитељима, однели и предали родитељима девојчице.

Занимљивости

Ученици VI2 су приредили пригодан музичко-забавни програм за наше најмлађе, драге предшколце. И велики и мали, уживали су у дружењу. Волонтери овог одељења улепшали су двориште наше школе.

 

Ђачки фестивал знања „Хоћу да видим, хоћу да знам!”

Ђачки фестивал знања „Хоћу да видим, хоћу да знам!” одржан је 5. 6. 2014. у Градском културном центру и окупио све основне и средње школе из Ужица и био је прави мали научни скуп на којем су ђаци кроз експерименте посетиоце упознали са научним феноменима из области природних и друштвених наука.

Ученици наше школе су презентовали радове еколошке секције и примену савремених технологија у Техничком образовању.

 Ученици IV5  и  IV4  су извели плесну тачку уз музику из филма ,,Бриљантин”. Катарина Браловић ученица VIII2  и Емилија Кнежевић ученица VII3 су извеле нумеру ,,Stay” и  Марина  Кнежевић ученица I5 је рецитовала песму ,,Свечано обећање”. 

Треће место на Републичком такмичењу из математике

  Честитамо нашој ученици шестог разреда Дани Борисављевић  и њеном наставнику Бранку Мићовићу за освојено треће место на Репуличком такмичењу из математике. Браво!!!

Друго место на Републичком такмичењу из предмета техничко и информатичко образовање

На РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ из предмета техничко и информатичко образовање наш ученик Стефан Грујић освојио је друго место.

ЧЕСТИТКЕ СТЕФАНУ И ЊЕГОВОМ НАСТАВНИКУ АЛЕКСАНДРУ МИЛОСАВЉЕВИЋУ. БРАВО!!!

Ранг листа  такмичара:

архитектура и грађевинарство

Такмичење из верске наставе

11. и 12. априла у нашој школи одржано је полуфинале и финале такмичења из верске наставе. Екипа наше школе у саставу Петар Петровић (осми разред), Вера  Поповић (седми разред) и Марија Поповић (шести разред) у укупном пласману, при почетном учешћу од 250 школа, заузела је пето место.

Чланак објављен у ужичком недељнику Вести

У  3382. броју ужичког недељника Вести, на страни 14, објављен је чланак у вези са тестирањем ужичких основаца из енглеског, под насловом:

 

ОКО  500 ОСНОВАЦА НА ТЕСТУ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

 

- Анкетни листићи које родитељи попуњавају приликом уписа деце у први разред указују да је један од мотива због којих се опредељују за Прву основну школу начин рада на часовима страних језика, како енглеског тако и немачког. Актив страних језика наше школе већ неколико година тежиште рада базира на комуникацији, интеракцији и коришћењу модерних технологија (путовања у иностранство, уз контакте са вршњацима широм Европе, рад уз коришћење аудио записа, видео пројектора, дигиталних уџбеника, паметне табле...) насупрот некадашњем пасивном усвајању знања.

 

      Последњих година актив страних језика Прве основне школе краља Петра II настоји да осавремени и модернизује наставу, у складу са школском праксом најразвијенијих европских држава. У том смислу, школа је учествовала у бројним пројектима и остварила значајне контакте, како у земљи тако и у региону. Запослени су прошли разноврсне обуке, посебно у вези са коришћењем савремених средстава у настави. Акција о којој је овде реч је настала као резултат једне одличне сарадње.

 

Окружно такмичење из предмета техничко и информатичко образовање

13.04. 2014. год

У Пожеги u OШ " Емилија Остојић" је одржано Окружно такмичење из предмета техничко и информатичко образовање. Наш ученик Стефан Грујић је освојио треће место у дисциплини архитектура и грађевинарство. Честитке Стефану и његовом наставнику Александру Милосављевићу. Резултати по дисциплинама:

архитектура и грађевинарство

машинска техника

Треће место на Републичком такмичењу из физике

Наша ученица шестог разреда  Јана Радивојевић освојила је трећа место на Републичком такмичењу из физике.  Све похвале за нашу ученицу и њену наставницу Весну Димитријевић.

резултати такмичења

Такмичење Мислиша 2014.године

Наши ученици који су освојили дипломе:

Петар Поповић - 4.разред- прво место

Милан Поњавић- 4 разред-треће место

Сташа Станковић- 4 разред-треће место

Миа Пурић- 4 разред-похвала

Лука Миловановић-- 4 разред-похвала

Марија Лучић- 4 разред-похвала

Драган Митрашиновић- 7 разред- похвала

 

четврти разред

седми разред

ПОДСЕЋАЊЕ НА ВЕЛИКОГ УЖИЧКОГ ДОБРОТВОРА ИЛИЈУ НАРАНЏИЋА

  Прошло је 145 година од како је преминуо један од највећих ужичких добротвора- трговац Илија Наранџић. Прву школску зграду град је добио захваљујући њему, далеке 1884. године. До изградње поменутог објекта ужичка деца су похађала наставу по приватним кућама. Спрат је дозидан 1932. године.

 

Такмичи се и освоји, тестирање ученика

 

{youtube}yYRbJAwZM5U{/youtube}

Прилог телевизије Лав из Ужица о тестирању ученика енглеског језика под називом Такмичи се и освоји (у организацији Школе страних језика Blackbird из Чачка)

 

Пронађи спортисту у себи, изађи на терен

У оквиру реализације пројекта "Пронађи спортисту у себи, изађи натерен" ФК Слобода Поинт и Школа фудбала Слобода Поиннт, у циљу приближавања спорта, спортске културе, организовали су утакмицу између  Школа фудбала Фк Слобода Поинту и   селекције "Основне школе  краљ Петар II" која је одиграна на терену наше школе. Акцију су подржали и првотимци Фк Слобода Поинт Борислав Терзић, Дино Долмагић и Немања Леканић

 

Окружно такмичење из математике

05.03.2014.год

У ОШ "Слободан Секулић" одржано је Окружно такмичење из математике. Наши ученици са освојеним местима:

Дана Борисављевић 65 - прво место

Јана Радивојевић 61 - друго место

Душан Папић 61 - друго место 

Софија Бојовић 82  - друго место

Петар Поповић 45  - друго место

Милан Поњавић 45 - друго место

Лука Трипковић 53 - треће место

Честитке нашим ученицима, њиховим наставницима и учитељима.

Koначни  резултати  такмичења:

осми разред

седми разред

шести разред

пети разред

четврти разред

Субота 29. март 2014.године

Данас је наша школа била  организатор и домаћин више дешавања. Одржано је:

Окружно такмичење из информатике и рачунарства. 

Резултати такмичења:

прва категорија (5. и 6. разред)

друга категорија (7. и 8. разред)

Тестирање ученика енглеског језика под називом Такмичи се и освоји (у организацији Школе страних језика Blackbird из Чачка)

Семинар: '' Путоказ за успешно праћење и извештавање о напредовању ученика у савладавању школског програма''

Такмичење у стоном тенису II лига Србије

 

ТАКМИЧИ СЕ И ОСВОЈИ

по први пут у Ужицу

  

            У суботу, 29.03.2014. у периоду од 9.00 до 14.00 часова у нашој Школи ће се одржати тестирање ученика из енглеског језика под називом Такмичи се и освоји. Организатор тестирања је Школа страних језика Blackbird из Чачка, а ученици ће имати прилику да решавају задатке из Cambridge ESOL исптиних тестова – Starters, Movers, Flyers и Pet4Schools.

              Тестирање се организује за узраст од 3. до 8. разреда и сви ученици који буду радили тест ће добити потврду о оствареном резултату. За најуспешније су обезбеђене награде.

               Посебно нам је драго што ћемо бити домаћини ученицима и наставницима енглеског језика из других основних школа из нашег града.  За тестирање је пријављено преко 500 ученика, што сведочи о великом интересовању за енглески језик.

                Захваљујемо се школи Blackbird из Чачка и свим колегама из нашег града који су узели учешће у овом посебном догађају.

                Спискове пријављених ученика и сатницу можете погледати на следећим линковима:

спискови пријављених ученика

сатница

 

Welcome & Good luck!

ПОДСЕЋАЊЕ НА 24. МАРТ 1999.

Крајем 1998. на Косову и Метохији је отпочела оружана побуна дела Албанаца са намером да од јужне српске покрајине формирају сопствену државу. Иако је поменута тежња била у супротности са међународним правом и државним уставом албански терористи су добили подршку дела међународне заједнице.

Након неуспелих преговора у Рамбујеу и Паризу, одбијања српске стране да повуче оружане снаге и дозволи снагама НАТО слободан пролаз преко територије Србије 24. марта 1999. отпочела је НАТО агресија на Савезну републику Југославију (СРЈ, касније `Србију и Ц.Гору`).

Општинско такмичење из географије

23.03.2014.год

У ОШ " Алекса Дејовић " у Севојну одржано је Општинско такмичење из географије. Наши ученици остварили су одличне резултате.

Немања Антонијевић 81 -  друго место

Јована Пенезић 82 - друго место

Милица Цвијовић 84 - треће место

Лука Јаковљевић 83 - треће место

Миа Николић 75 - треће место

Никола Максимовић 71 - треће место

Честитке и пуно успеха у наредним нивоима такмичења.

Ранг листе:

осми разред

седми разред

Окружно такмичење из страних језика

23.03.2014. год

Данас је у ОШ "Нада Матић" одржано Окружно такмичење из страних језика. Наши ученици нису остварили пласман на даљи ниво такмичења, али се налазе при самом врху ранг листе

Ранг листе:

енглески језик

немачки језик

Општинско такмичење из историје

Дана 22. марта 2014. у просторијама ОШ „Нада Матић“ у Ужицу одржано је Општинско такмичење из историје. Ученици наше школе су остварили одличне резултате. 

Њих осморо је изборило пласман за окружно такмичење, и то: 

Анђела Копуновић (5/1) – 2. место, Марта Гавриловић (5/1) – 2. место, Богдан Ршумовић (7/2) – 2. место, Сара Филиповић (5/1) – 3. место, Аница Гачић (7/5) – 3. место, Немања Антонијевић (8/1) – 3. место, Марија Бакић (8/4)- 3. место и Нађа Љубојевић (8/5) – 3. место.

Свим ученицима се захваљујемо на учешћу а пласиранима желимо пуно успеха у следећој фази такмичења.

Резултати такмичења:

пети разред

седми разред

осми разред

шести разред

Изложба слика Кристијана Васовића

Са поносом представљамо изложбу слика Кристијана Васовића ученика VIII  разреда. Надамо се да Кристијан неће заборавити своју школу када постане познат и признат уметник. Ми њега, сасвим сигурно,  нећемо никада заборавити. До тада, лепоти Кристијанових деле диве се његови другари и наставници

 

Општинско такмичење из техничког и информатичког образовањa

Дана 15.03.2014.  у ОШ“ Богосав Јанковић“у Кремнима одржано је Општинско такмичење из техничког  и информатичког образовања.

Честитамо нашим ученицима на постигнутим одличним резултатима  и желимо им пуно успеха на наредном нивоу.  

Успех наших ученика по дисциплинама

Општинско такмичење из биологије 2014. године

15.03.2014. година

У ОШ "Стари град " одржано је Општинско такмичење из биологије. Као и  претходних година, са освојених 18 диплома и 12 пласмана на Окружно такмичење, ученици наше школе обрадовали су нас постигнутим резултатима. Дипломе су освојили:

осми разред

Љубојевић Нађа - прво место

Димитријевић Марија - прво место

Ћирковић Јована -  прво место

Кремић Бојана прво - место

Бојовић Софија - друго место

седми разред

Димитријевић Ива - прво место

Шуљагић Јована - друго место

Ристановић Ива - друго место

Митрашиновић Драган - друго место

Црнић Саво - друго место

шести разред

Николић Катарина - друго место

Дабовић Мина - друго место

Прљевић Мина - друго место

пети разред

Црнић Јелисавета - прво место

Јоковић Анђела - друго место

Браловић Неда - друго место

Антонијевић Анћела - друго место

Јокић Николина - друго место

Коначне ранг листе свих ученика: 

осми разред

седми разред

шести разред

пети разред

Општинско такмичење из хемије

08. 03. 2014.године

Данас је у нашој школи одржано Општинско такмичење из хемије. Честитамо ученицима и њиховим наставницима  на оствареним резултатима.  Ранг листе:

седми разред

осми разред

Спортска такмичења

Одбојка

Фудбал

Кошарка

Стрељаштво 

Атлетика

Спортска гимнастика

  

Више слика у галерији.

Прва основна школа краља Петра II је освојила прво место  у СВЕУКУПНОМ пласману за основне школе на првенству  ОСИУРС-а (Олимпијске спортске игре ученика Републике Србије)  2013/14. града Ужица. Школа је проглашена најуспешнијом  укупно у свим спортским дисциплинама.
За најуспешнијег школског спортисту Ужица међу основцима проглашена је наша ученица Тамара Мићевић.
 

Презентација Вазудухопловне академије из Београда

У среду, 5.03.2014. године у нашој Школи је одржана презентација Ваздухопловне академије из Београда за заинтересоване ученике осмог разреда. Погледајте фотографије
 

Окружно такмичење из физике

02. 03.у Пријепољу  одржано је Окружно такмичење из физике. Наши ученици су опет показали одличне резултате:

- Јана Радивојевић -  шести разред - прво место

- Душан Папић - шести разред - треће место

- Максим Костадинов - шести разред -треће место

- Марија Димитријевић - осми разред - друго место

- Софија Бојовић - осми разред - треће место

Коначни резултати Градског такмичења из математике 3. и 4. разред

01. 03. одржано је  Градско такмичење из математике за ученике трећег и четвртог разреда у ОШ "Нада Матић". Коначни резултати:

трећи разред

четврти разред

Честитке нашим ученицима и њиховим учитељима на оствареним резултатима. Коначни резултати биће познати у четвртак 6. марта.

Коначни резултати Градског такмичења из математике од 5. до 8. разреда

01. 03. одржано је у  ОШ "Слободан Секулић" Градско такмичење из математике за ученике петог, шестог, седмог и осмог  разреда.Ученици наше школе заузели  су прво место на ранг листи у осмом, шестом и петом разреду, а треће  у седмом Честитке нашим ученицима и њиховим наставницима на  изузетним резултатима.   Коначни резултати:

пети разред

шести разред

седми разред

осми разред

Општинско такмичење из информатике и рачунарства

22. фебруара одржано је Општинско такмичење из информатике и рачунарства у нашој школи. Једини учесници такмичења  били су ученици наше школе. Честитке ученицима на постигнутим резултатима и много среће и успеха у наставку  такмичења. Резултати такмичења:

прва категорија-пети и шести разред

друга категорија-седми и осми разред

Општинско такмичење из страних језика

Као и ранијих година наши ученици су постигли изванредне резултате на Општинском такмичењу из енглеског и немачког језика. Пласман на Окружно такмичење остварили су следећи ученици:

енглески језик

Марија Димитријевић II место

Ања Кендија III место

Мирко Милановић III место

Софија Бојовић III место

Срђан Мићовић III место

прво место није додељено ни једном ученику на такмичењу

немачки језик

Јована Ћирковић III место

Честитке нашим ученицима и њиховим наставницима: Јелени Максимовић, Ивани Јовичић, Оливери Дробњаковић, Соњи Марковић и Ивани Василић. Много среће и успеха на даљим такмичењима.

Коначне ранг листе  са такмичења

енглески језик

немачки језик

Општинско такмичење из физике

У суботу 8. фебруара одржано је Општинско такмичење из физике у ОШ "Стари град". Ученици наше школе постигли су изузетан успех:

VIII разред - Марија Димитријевић прво, Софија Бојовић друго место

VII разред - Никола Тошић  прво, Драган Митрашиновић  друго и Александра Марић  треће место

VI разред - Јана Радивојевић прво, Душан Папић и  Мина Дабовић друго, Милица Шопаловић треће место , Максим Костадинов, Алекса Станић, Тамара Ђуричић и Иван Новаковић похвале. Честитамо нашим ученицима и њиховим наставницима Весни Димитријевић  и Ивану Жунићу

Коначне резултате свих учесника можете погледати на линку

Oбука запослених у коришћењу дигиталних уџбеника

У  четвртак 30. јануара 2014. године  у  13. часова (у вези са Правилником о сталном стручним усавршавању),  у кабинету за историју, наставник историје Никола Бацетић је  заинтересованим колегама одржао презентацију под називом: „Дигитални уџбеници- наставна средства  21. века“.

Прослава Савиндана

Ученици, наставници и запослени у нашој школи прославили су и ове године школску славу – Савиндан. Више фотографија можете погледати  у галерији.

 

 

Дан школе

Ђаци и наставници наше школе пригодном приредбом прославили су Дан школе. Цела недеља била је посвећена обележавању овог јубилеја. Крајем  недеље организована је манифестација Зимска чаролија - приредба учениka млађих разреда и  чајанка са поделом   новогодишњих честитки (радови наших ученика виших разреда) нашим суграђанима  на Градском тргу.Више фотографија са приредбе и анифестације можете погледати у галерији.

 

Празници нам стижу

 

СРЕЋНА НОВА ГОДИНА

И БОЖИЋНИ ПРАЗНИЦИ

{besps}nova2014{/besps}

Олимпијски час

Председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац и џудиста Александар Кукољ одржали су 9.11.2013. године „Олимпијски час “ у Ужицу. Учествовали су и ученици наше школе од другог до осмог разреда. 

Основци су  у склопу  „Олимпијског часа“прошли пет радионица, названих по пет основних олимпијских вредности: радост игре, фер плеј, поштoвање, изузетност и јединство духа, тела и ума. Повод окупљања у Ужицу била је прослава 1 000 дана до Олимпијских игара у Рио Де Жанеиру 2016.године.

 

Боравак у Трогену у Швајцарској

   Пројектом Образовање за права детета којим координира Ужички центар за права детета,  по десет ученика из наше школе и ОШ "Нада Матић"  добило је могућност да борави од 8-22. октобра 2013. године у Дечијем селу Песталоци у Трогену, малом градићу у Швајцарској, смештеном на 1050 метара надморске висине у близини живописног града Сен Галена и недалеко од Боденског језера.

 

 

Oбележавање Дана старих

У оквиру обележавања Дана старих, ученици четвртог разреда су учествовали у шетњи градом са бакама и декама. Присуствовали су и програму који је изведен у Народном позоришту.

 

Крос

Kрос је одржан 5. 10. 2013. на Градском стадиону. Поред осталих, учествовали су ученици  свих 6 одељења четвртог разреда наше школе. Душан Врбић је освојио 1.место, Катарина Тодосијевић 2.место, а Ива Јанковић 3.место.

 

Књиге за школску библиотеку

Ученици IVсу узели учешће у акцији сакупљања књига за обнову фонда школске библиотеке.

Посета изложби

11. октобар 2013.ученици четвртог разреда су посетили изложбу "У част Николи Тесли”која је постављена у Градској галерији.

Дечија недеља

У  петак 11. октобара у оквиру Дечје недеље традиционално је  организован  један дан када ученици држе часове. 

 

Почетак школске године који ће се дуго памтити

 

Нашу школу су данас посетили господин Саша Милошевић градоначелник Ужица, господин Радован Ристовић, члан Градског већа, представници издавачке куће Klett  и чланови редакције дневног листа Данас. Према наводима ученика посебно занимљив  и непосредан је био разговор са главним уредником Данаса, такође Ужичанином, Зораном Пановићем.

Присутни наставници и ученици су били пријатно изненађени сазнањем у којој су мери новинари Данаса упознати са дешавањима у нашој школи: РАСТУЋИМ УПИСНИМ ТРЕНДОМ, УСПЕСИМА НАШИХ УЧЕНИКА НА МНОГИМ ПОЉИМА КАО И ЧИЊЕНИЦОМ ДА ЈЕ НЕМАЧКИ, ЗА НЕПУНИХ ПЕТ ГОДИНА ПОСТАО НАЈАТРАКТИВНИЈИ ДРУГИ СТРАНИ ЈЕЗИК У УЖИЦУ.

Ту изненађењу није био крај. Поводом почетка школске године и због поменутих успеха представници Данаса и Klett-a су ученицима Прве основне школе поклонили тзв. „ПАМЕТНУ ТАБЛУ“. Директор школе се захвалио у име ученика и наставника подсетивши да је школа пре десетак година почела да опрема учионице пројекторима, а да ће их убудуће опремати паметним таблама, као изузетно драгоценим наставним средствима.

Након тога ученици школе су масовно узели учешће у организованој ПОСЕТИ МОБИЛНОГ ПЛАНЕТАРИЈУМА (у власништву Центра за промоцију науке), односно сверног биоскопа који пројектује слике небеских тела. Планетаријум је био постављен у спортској хали Велики парк.

Значајан број наставника школе је присуствовао Данасовој акцији на градском тргу, под називом „ХИЉАДУ ПОКЛОНА ЗА ХИЉАДУ ЧИТАЛАЦА“ одабравши омиљене наслове књига уз примерак листа Данас.

 

Посета ученика из Грчке

22. 04. 2013. године

Наша школа је угостила ученике и наставнике из Грчке, града Кавале.

Ученици из Грчке током школске године изучавали су српску историју и културу. Посетом нашој школи и братимљењем  са нашом школом, заокружили су овај пројекат.

И овог пута смо се показали као добри домаћини а посебно смо поносни на ученике наше школе који су стеклчи нове пријатеље и својим понашањем су, на најбољи начин презентовали школу. Надамо се да ћемо се ускоро одазвати њиховом позиву и посетити диван град Кавалу и учврстити пријатељства.

Више фотографија погледајте у галерији

Акција озелењавања школског простора

24. 04. 2013. године

Са циљем да развијемо еколошку свест и очувамо животну средину, организовали смо акцију озелењавања школског простора. Уредили смо парк испред школе и украсили прозоре  саксијама са цвећем.

 

 

Акција уређења школског простора

19. 04. 2013. године

Ученици (V- VIII разреда) као и наставници наше школе у великом броју одазвали су се акцији уређења школског простора. Спретни и одговорни а у сјајном располежењу успешно смо реализовали и ову акцију.

 

Први пролећни фестивал

16. мај 2013. године

Захваљујемо се свим који су у великом броју подржали акцију наших ученика. Прикупљена новчана средства омогућиће опремање свалачионица за физичко васпитање.

 

Час енглеског језика

 

 

Више слика погледајте у галерији.

Прослава Савиндана 2013. године

 И ове године богатим културно-уметничким програмом уз присуство великог броја гостију, послављен је Савиндан  у нашој школи. Више слика можете погледати у галерији.

 

ЗЛАТНА БАЛЕРИНА ИЗ ПРВЕ ОСНОВНЕ

Ученица II-2 Јелена Бановић, чланица Балетрског студија „Марија Мага Магазиновић“изУжица вратила се са престижне међународне смотре балетских група из Прага са освојеним првим местом и златном медаљом!

 

 

 

Посета делгације Амбасаде Чешке Републике

 

8. 11. 2011. Делегација Амбасаде Чешке Републике је посетила нашу школу. Повод је био реализација пројекта донације којом смо опремили 11 учионица. Ученици II-4 су приредили пригодан програм за госте. У програму је учествовао и хор школе заједно са професорком музичке културе Јасминком Гајић која их је пратила на клавиру. 

 {besps}ceska{/besps}

Дефиле

 7. 10. 2011. одржан је  дефиле „Поздрав Ужицу“ у склопу обележавања Дана града.
40 ученика виших разреда из матичне школе и ИО Стапари учествовало у дефилеу „Поздрав Ужицу“. Ученици су на пристојан и достојанствен начин представили школу.