Прва основна школа краља Петра II

  • 1skola
  • 300863161 1295476421193306 4572904186483770844 n
  • engleski2023
  • IMG 2219
  • mask2023
Штампа

Дан науке у Првој основној школи

Science… Game… Fun

Да наука није баук већ део свакодневног живота наших ученика, показао је Дан науке у Првој основној школи.

 У сарадњи наше  школе, Дечјег иновационог центра и Продуженог боравка за децу „Спајалица знања“ организоване су радионице из ЛЕГО роботике и програмирања, занимљиве физике, 3D моделовања, занимљиве електронике, као и Kahot квиз – живот и дело Николе Тесле.

 

Била је ово прилика да се наука и нове технологије приближе, посебно најмлађим ученицима, на занимљив и креативан начин. Пажљиво су слушали упутства модератора, упорни у покушајима да се и њихов робот покрене у жељеном смеру или заврти папирић захваљујући струјном колу који су сами саставили.  3D моделовање изазвало је велику пажњу, па су млади ствараоци  и својих руку дело однели кући.

Групе ученика су се смењивале, свака жељна да научи нешто ново. Ниједну радионицу нису желели да заобиђу, а за неки сто су се враћали више пута. Жагор, безброј питања, упорност са којом су се суочавали са проблемом пред којим су се нашли, показали су да је интересовање огромно, али и да им овакав начин рада много прија.

Поред интересовања, деца су показала и да доста добро познају ову област, а школа ће се трудити да им и у будуће омогући овакав начин рада, да их мотивише, подстакне и подржи у усвајању нових знања на практичан начин.

Како смо незванично сазнали, Дечји иновацини центар има у плану да у сарадњи са „Спајалицом знања“ настави са радионицама, као и да раде припрему деце за такмичење из роботике, ми се надамо да ће се сарадња и са нашом школом наставити.