Штампа

Диван гест наших ученика и њихове учитељице

DIVAN-GEST-UZICKIH-OSNOVACA-Igracke-odeca-i-obuca-za-Milicu-i-Nemanju-na-Zlataru

Ученици 3-2 њихова учитељица Славица Ристовић дивним гестом огрејали су ових дана срцамалих Милице и Немање Бојовић на Златару изнад Нове Вароши.Дан пошто су деца и учитељица видели у Куриру причу о дечаку и девојчици са Златара који се са оцем Јозом боре са сметовима и мразевима пешачећи до школе у Аљиновићима, „трећаци“ из Ужица и учитељица Славица организовали су акцију  - за дан је прикупљено девет пакета који су идмах прослеђени на Златар.

"Одазвали су се родитељи деце, послали ко је шта имао, све смо спаковали у кутије које смо украсили нашим порукама, цртежима, а онда су се јавили људи из „Сити експрес“ курирске службе који су пакете бесплатно одвезли на Златар", прича учитељица Славица.Девојчице и дечаци из  били су јуче поносни што су могли да помогну другарима, вршњацима на Златару.

 

"Послали смо им барбике, и разне друге играче, и дуксерице, и мајице, и ципеле,

и чизме, и јакницу за Милицу, и свашта", причала су јуче деца.

Жеља им је, кажу и учитељица и ђаци, да једног дана, можда већ ове јесени, оду на Златар, да виде где Милица и Немања живе, да виде њихову кобилу Лајку коју им је купио Слобо Тошић из Београда, да виде огромну шуму кроз коју Немања и Милица сваког дана путују до школе и у којој има и вукова... А јуче, обасипали су новинара Курира десетинама питања о Немањи и Милици, о њиховим родитељима, о тој великој шуму у којој живе два чопора вукова, па даље, је ли се мала Милица уплашила када је у шуми видела вука, па како се Немања брине о кобили Лајки...

 

 

 

"Важно ми је било да деца која живе у граду, у градским условима, виде како одрастају мали Милица и Немања, какво је њихово детињство... Важно је и да деца виде како је лепо помагати другим људима, да се и на овај начин уче доброти, добрим делима", каже учитељица Славица.

- Поздравите Милицу и Немању, поручите им да се радујемо сусрету са њима, да се упознамо, дружимо, желимо што пре и да видимо Лајку, да нам Милица и Немања причају своје доживљаје, а ми њима наше - у један глас сливале су се

јуче десетине жеља малих Ужичана

 

 

А са Златара јуче је стигао глас да су пакети стигли на одредиште.

 

"Пренесите дечици и учитељици Славици наше поздраве са планине. Кад би само знали колико су њихове поруке са пакета, они цртежи донели радости Немањи и Милици... Од срца им хвала од свих нас, Бог нека им да здравља и сваког добра", јавио се јуче Јозо са Златара.